(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
nejmilovanější Meteník naší rodinky :-)
Potřebné ingredience
Těsto zadělávám v pekárně,samozřejmě jde i normálně. 250ml vlažného mléka,1 droždí-42g,lžička cukru- necháme vzejít kvásek 100ml oleje,500g kysaného vyždímaného zelí - neždímáme do sucha,(překrájíme,ale neproplachujeme,kyselost je žádaná :-)),250g polohrubé mouky,250g hladké mouky,1 prášek do pečiva,1-2 rovné lžičky soli
Postup přípravy
Můžeme přidat:Nakrájenou papriku,uzené,škvarky,cibulku osmaženou,pepř,kmín,česnek.....prostě to co máte rádi. Do oleje kterým potíráme meteník,můžete dát rozetřený česnek.Sypat nahoru mák,nebo kmín,nebo nic :-)Postupně,tak jak je to napsané dáme do pekárny a zapneme program těsto,nebo zaděláme ručně.Necháme nejméně 3/4hod. kynout.Do většího pekáče,nebo do menšího plechu dáme pečící papír a vlejeme těsto,namočenou rukou urovnáme,pomažeme olejem (pro fainšmekry doporučuji rozehřát máslo -místo oleje)a necháme opět nakynout. na 1/2 hod. pak upečeme do zlatova v předehřáté troubě.Během pečení potřeme olejem a po upečení potřeme zase.My ho jíme jen tak s mlékem teplý je nej...nebo rozříznu a plním,jíme k polévce..prostě místo pečiva.Doufám,že vám bude chutnat,tak jako nám.
zelí v pekárně na vykynutém kvásku
mouky :-)
vše v pekárně a připravené na zamíchání
nakynutý meteník na plechu
hotovo :-)upečený
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Zrušený účet
(upraveno)
16. 2. 2014, 18:14
Mileno pochopila jsem dobře, že se zelí dává rovnou do pekárny do těsta ?????
MILU999
(upraveno)
4. 3. 2014, 8:37
@
ano,
MILU999
(upraveno)
9. 8. 2016, 15:40